Draaijer Installatietrechniek
Draaijer Installatietrechniek

Warmtepompen

Warmtepompen

Duurzaam verwarmen met en warmtepomp

Een warmtepompinstallatie is een duurzame manier om uw huis te verwarmen en is geschikt voor nieuwbouw en bij renovatie. Het is bij het toepassen van een warmtepomp belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is en dat er driedubbel glas is geplaatst. Een warmtepomp gebruikt namelijk elektriciteit en des te minder hard hij hoeft te werken, des te zuiniger het systeem wordt. “De meeste energie wordt bespaard door de energie die niet hoeft te worden opgewekt”. Een warmtepomp zorgt naast verwarming voor warm tapwater. En in de zomer, als het warm is, dan kan een warmtepomp ook koelen. We combineren vaak duurzame installaties en mogelijk kunnen we het rendement bij u vergroten door ook een zonneboilersysteem bij de warmtepomp te plaatsen, zodat het systeem nog efficiënter en zuiniger wordt.

Duurzaam verwarmen zonder bijverwarming

Al onze duurzame installaties worden zonder externe, elektrische bijverwarming (bijvoorbeeld verwarmingselement) geleverd. Dit kost namelijk onnodig veel stroom en hierdoor komen warmtepompen regelmatig slecht in het nieuws. Wij ontwerpen de installatie zo, dat bijverwarming niet nodig is en u optimaal comfort heeft.

Brongebonden warmtepomp

De warmtebron bij dit type warmtepomp bestaat uit een buizensysteem die in de bodem ligt en heet daarom een brongebonden warmtepompsysteem. Meestal wordt een verticale bron toegepast. Door het systeem loopt een vloeistof met antivries (glycol/brine) of gedemineraliseerd water, die warmte uit de grond wint. Deze laagwaardige warmte wordt omgezet in hogere temperaturen en hiermee wordt het huis en het tapwater verwarmd. Voor nieuwbouwwoningen is dit een veel toegepaste techniek, maar ook bij renovatie wordt deze techniek toegepast. Het voordeel van dit type warmtepomp is dat u hiermee bijna gratis de woning kunt koelen in de zomer. Lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming is bij warmtepompen aan te raden. U kunt ook kiezen voor wandverwarming.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp wint de warmte uit de buitenlucht om het huis te verwarmen. Deze warmtepomp ziet er uit als een airco-installatie. De warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en overgedragen aan het koudemiddel. Binnen wordt de warmte afgegeven aan de lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Daarnaast wordt het gebruikt voor warm tapwater.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepompsysteem is een goed alternatief als het huis niet volledig door een warmtepomp kan worden verwarmd. Bij dit systeem blijft de cv-ketel een rol spelen op koude dagen. Zodra het te veel energie kost om de warmtepomp het huis te laten verwarmen, dan springt de cv-ketel bij of neemt het zelfs helemaal over. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een comfortabele woning en bespaart u toch veel energie. Is het huis redelijk goed geïsoleerd, dan past de hybride warmtepomp waarschijnlijk in uw woning.

Subsidies   

Momenteel zijn er ISDE subsidies van de overheid voor de aanschaf van een warmtepomp.

Wij installeren warmtepompen in een ruime regio rond onze vestigingsplaats Elburg. Wij installeren onze warmtepompen in Elburg, Harderwijk, Zwolle, Nunspeet, Biddinghuizen, Dronten, Lelystad, Epe, Apeldoorn, Deventer. En uiteraard alle plaatsen in die regio.

Heeft u vragen over warmtepompen of wilt u een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

0525 637 180

    0525 637 180
    info@energieopmaat.net