Draaijer Installatietrechniek
Draaijer Installatietrechniek

Ventilatie

Ventilatie

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Voor nieuwbouw en bij renovatie leggen wij ventilatiesystemen aan. Ventilatie voert vervuilde lucht af en voert verse buitenlucht aan. Er zijn verschillende systemen om, met ventilatie, het binnenklimaat gezond te houden. Wij leggen vraaggestuurde mechanische ventilatiesystemen en balansventilatie aan.

Vraaggestuurde mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie voert vervuilde lucht af, via luchtkanalen in natte ruimtes, keuken en andere vertrekken. Verse lucht komt binnen via roosters die vaak bij het kozijn worden geplaatst. Met sensoren wordt het CO2 gehalte en de hoeveelheid vocht gemeten. Zodra in een ruimte deze waardes te hoog worden, dan schakelt de ventilatie in. Het nadeel van dit systeem is dat de aangezogen lucht die binnenkomt direct van buiten komt en niet voorverwarmd is. Het voordeel is dat het eenvoudig geplaatst kan worden en niet veel ruimte in beslag neemt.

Balansventilatie met WTW-unit

Balansventilatie is een ventilatiesysteem waar niet alleen de vervuilde lucht via kanalen wordt afgevoerd. Ook de toevoer van verse lucht wordt via een kanalensysteem naar elke ruimte gebracht. Dit ventilatiesysteem kenmerkt zich doordat er een WTW-unit (Warmte-Terug-Win) aan gekoppeld is, die de installatie energiezuinig maakt. De warme vervuilde lucht kruist in de WTW-unit de verse buitenlucht, waardoor deze wordt voorverwarmd. Hierdoor wordt veel energie bespaard. Omdat de warmte met dit systeem grotendeels binnen blijft, hoeft de verwarmingsinstallatie minder hard te werken. Het nadeel van balansventilatie is dat deze installatie meer ruimte vraagt en dat er vaker onderhoud aan moet worden gepleegd. Het voordeel is dat het een energiezuinig systeem is.

Heeft u vragen over welk type ventilatie bij uw woning past, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

0525 637 180

    0525 637 180
    info@energieopmaat.net