Draaijer Installatietrechniek
Draaijer Installatietrechniek

Verwarming

Verwarming

Verwarming en koeling voor de woning

De woning kan op verschillende wijze verwarmd worden. De meest duurzame installatie is de warmtepomp. Er zijn grofweg twee soorten warmtepompen: de brongebonden warmtepomp, waarbij een bron in de grond geslagen wordt of een lucht-water warmtepomp die de energie uit de buitenlucht haalt. Een warmtepomp kan, op warme dagen, de woning ook koelen. Lees meer over warmtepompen[link naar warmtepomp].

Lage temperatuur verwarming

Voor een energiezuinige installatie is het belangrijk om lage temperatuur verwarming te laten aanleggen. Des te lager de temperatuur van de afgiftebron, des te energiezuiniger deze is. Vloerverwarming, wandverwarming en convectoren zijn voorbeelden van lage temperatuur verwarming.

Fancoil-units

Fancoil-units, ventilatorconvectoren, worden gebruikt om ruimtes te verwarmen of koelen. De lucht in de ruimte gaat door de fancoil-unit en wordt door dit apparaat verwarmt of gekoeld. Eventueel kan de lucht worden gemengd met verse buitenlucht. Er zijn verschillende wand en plafond fancoil modellen op de markt. Door de geringe inbouwmaat zijn fancoil-units uitermate geschikt voor ruimtes waar weinig ruimte is, zoals boven een verlaagd plafond.

Neem contact met ons op

0525 637 180

    0525 637 180
    info@energieopmaat.net